OverzichtCommunicatieKlachtenbehandeling

Klachtenbehandeling

Een klacht is een unieke kans om te laten zien hoe goed u bent. De kunst van het luisteren, de kunst van het lijden en uiteraard die van de oplossingsgerichtheid bepalen of u op de juiste wijze inhoud geeft aan klachtenbehandeling. De waarde van uw organisatie vermeerdert naarmate de klachtenbehandeling beter verloopt. Een goed opgeloste klacht is de beste klantenbinder. U maakt kennis met de bekendste valkuilen en de vier structuurstappen om een klacht zorgvuldig op te lossen. Daarnaast krijgt u vele aanbevelingen om uw klachtbehandeling zowel per telefoon als face-to-face nog succesvoller te maken.

Details

De praktijkdag is een interactieve halve dag waarbij veel wordt geoefend om de theoretische kennis in praktijksituaties en cases te kunnen toepassen. Er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van de eigen cases van de deelnemers en/of organisaties.
Op basis van “one-minute” oefeningen krijgt iedereen meerdere keren de gelegenheid om het geleerde toe te passen. Ervaringen delen met andere leergierigen wordt nog leuker als je dat kunt doen in een veilige omgeving, waarin ieders ervaringen als waardevol wordt gezien. De motivatie voor leren komt natuurlijk altijd vanuit het binnenste van de deelnemer.

De trainer heeft invloed op het stimulatieproces en daarom zijn al onze trainers gepassioneerde specialisten in de inhoud en in de vorm waarin de leerstof wordt geoefend. De training wordt bij voorkeur gegeven op locatie waarin niet gestoord kan worden en de groep bestaat uit 8 tot 12 deelnemers. Iedere deelnemer krijgt opdrachten mee om in de werksituatie toe te passen. De training bestaat uit 1 praktijk dag van 09:00 tot 16:30 uur.

Voor wie?

U bent medeverantwoordelijk voor de klachtenbehandeling in uw organisatie en staat ook in direct contact met de (interne) klant. Dit kan plaatsvinden per telefoon en/of face-to-face. De praktijkdag wordt gegeven in de Nederlandse taal.

Leerdoelen

U herkent verschillend (telefonisch) gedrag. U weet uw eigen spanning te managen en geeft klanten weer vertrouwen. U concretiseert de klacht en brengt deze op de juiste wijze terug in de organisatie. U stelt de juiste vragen, luistert begrijpend en maakt de goede aantekeningen.

Tarief

De training wordt gegeven in een conferentieoord of vergaderzaal in een hotel. De kosten voor deelname aan deze training bedragen €460,00 excl. BTW.

meer weten?

12 Dagen 3 Uren 19 Мinuten 26 seconden tot een compleet vernieuwde cursusgeregeld.nl