Kooiaap/meeneemheftruck & Code 95

Het komt steeds vaker voor dat chauffeurs zelf hun vracht moeten laden en lossen. Een onmisbaar hulpmiddel hierbij is de kooiaap (ook wel een meeneemheftruck). Het hebben van een certificaat hiervoor heeft veel voordelen. Vanuit de Arbowet is de werkgever verplicht om medewerkers die werken met intern transport met een eigen aandrijving, voldoende te instrueren over veiligheid en risico’s. Een ander voordeel is dat de deskundigheid van de chauffeur aantoonbaar is voor de opdrachtgever van zijn afleverbestemming. Vooral uitvoerders op bouwterreinen eisen een dergelijk certificaat, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op hun terrein.

Wat staat je te wachten?
In één dag doe je theoretische kennis op en oefen je praktische vaardigheden waarbij veilig en verantwoord werken met de kooiaap/meeneemheftruck centraal staat. Je wordt je bewust van de risico’s en leert technieken om deze risico’s uit te sluiten. Ons doel is dat jij snel over de papieren beschikt die jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en gegarandeerd je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof niet moeilijker dan nodig te maken en met een beetje humor over te brengen.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 195 Excl. BTW

Locaties: 2

Startdata: 4

Hulp nodig?

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

Eén aanspreekpunt

Geen reserveringskosten

Scherpste prijs

Altijd in de buurt

Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat

Voor wie
De opleiding Veilig werken met de Kooiaap/meeneemheftruck is voor chauffeurs die laad- en loswerkzaamheden verrichten met een kooiaap.

Resultaten
– Hoe je een kooiaap op de juiste manier opstelt en gebruikt.
– Op welke manier je de last op een veilige manier verplaatst.
– Het toepassen van regelgeving in de praktijk.
– Hoe je de heftruck conform de richtlijnen bedient.

Onderwerpen
– Risico’s en veiligheid
– Belading en belasting
– Rijklaarcontrole
– Technieken
– Besturing en gebruik van de heftruck
– Lastbehandeling en technische bediening
– Ergonomie

Inhoud
De cursus duurt één dag. De cursusdag bestaat uit een gedeelte theorie en een praktijkdeel, aansluitend heb je een examen.

Afronding
Als je de cursusdag hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het certificaat Veilig werken met de Kooiaap/meeneemheftruck. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.

Hulp nodig?

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

Eén aanspreekpunt

Geen reserveringskosten

Scherpste prijs

Altijd in de buurt

Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat