Training wet- en regelgeving bij heffen en hijsen


Volgens de Europese Richtlijn 2009/104/EG, in Nederland overgenomen in het Arbobesluit artikel 7.18 lid 9, moeten hef- en hijswerkzaamheden onder adequaat toezicht worden uitgevoerd. Nagenoeg elk bedrijf dat er regelmatig mee te maken heeft kent wel procedures die gevolgd moeten worden bij heffen en hijsen. Daarbij wordt in lijn met het Arbobesluit iemand benoemd die verantwoordelijk is voor de hef- en hijswerkzaamheden. De “Verantwoordelijke Persoon”, binnen de internationale Olie & Gas industrie ook wel “Person In Charge”genoemd.

Volgens hetzelfde Arbobesluit is in artikel 7.18 lid 8 ook wettelijk voorgeschreven, dat alle handelingen voor het heffen of hijsen correct moeten worden gepland teneinde de veiligheid van de werknemers te garanderen.

Om invulling te kunnen geven aan deze wettelijke verplichtingen is het van belang, dat de Verantwoordelijk Persoon voldoende kennis heeft op het gebied van planning, beheersmaatregelen voor het veilig uitvoeren, mensen, middelen en omstandigheden.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 525 Excl. BTW

Locaties: 1

Startdata: 9

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat

Voor wie
De training is van belang voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden uit hoofde van de functie kennis moet of hoort te hebben van specifieke wet- en regelgeving gerelateerd aan hijsen en heffen. Denk daarbij aan: logistiek coördinatoren, planners, uitvoerders, werkvoorbereiders, projectleiders, bedrijfsleiders, preventie medewerkers, inkopers materieel, VGM coördinatoren, HSE medewerkers, onderzoekers van incidenten, constructeurs gereedschappen en machines, job owners, maintenance managers etc.

Inhoud
De training kent een gestructureerde opbouw, waarbij aan de hand van praktijkgevallen wordt geleerd hoe in de dagelijkse praktijk om te gaan met de volgende leerdoelen:
– Structuur van de wetgeving in Nederland in relatie tot EU;
– Planning en toezicht op verticaal transport volgens de wetgeving;
– Hijs– en hefmiddelen: wetgeving bij aanschaf, gebruik en onderhoud;
– Vakkundigheidseisen van medewerkers;
– Arbobesluit: machines en gereedschappen en specifieke werkzaamheden.

Lesmateriaal
In overleg, en indien ruim vooraf aangevraagd, kan uw praktijkgeval behandeld worden.
Lesmateriaal dat wordt verstrekt en Bewijs van deelname
– Syllabus met het training materiaal
– 20 video’s met als doel “leren van incidenten”
– Het Arbokwartet
– Voorbeelden van procedures zoals in gebruik binnen diverse branche organisaties
– De Machinerichtlijn in twee talen en alle overige Europese Richtlijnen die aan de orde komen
– Het certificaat “Person In Charge”, wet- en regelgeving bij hijsen en heffen. Het certificaat is vijf jaar geldig. Tevens wordt het Personal Safety Logbook afgestempeld.