VCA VOL (2 dagen)

Als je als leidinggevende of zzp’er werkzaam bent in de bouw, petrochemie, haven of voor de overheid dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) verplicht. In de cursus VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) leer je veilig en verantwoord werken uitvoeren en relevante wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toepassen. Je leert hoe je risico’s juist inschat en maatregelen neemt om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Wat staat je te wachten?
Deze tweedaagse cursus hebben wij ontwikkeld voor iedereen die wat extra coaching kan gebruiken. Je gaat je extra verdiepen in de stof en krijgt wat meer begeleiding. Voordat de cursus begint krijg je toegang tot proefexamens, zodat je voorbereid de cursus kan beginnen. De eerste dag staat in het teken van de moeilijkste onderdelen. De tweede dag behandelen we andere zaken en herhalen we alle stof nog een keer. Meteen daarna vindt het examen plaats, zodat het nog vers in het geheugen zit als jij examen gaat maken. Ons doel is dat jij snel over de papieren beschikt die jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 275 Excl. BTW

Locaties: 2

Startdata: 16

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat

Voor wie
De VCA VOL cursus is voor operationeel leidinggevenden en zzp’ers die werkzaam zijn bij een aannemer, op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving. Deze tweedaagse opleiding is voor iedereen die wat extra coaching kan gebruiken.

Resultaten
– Wet- en regelgeving toepassen
– Risico’s op gevaar goed inschatten
– Effectief optreden bij gevaarlijke situaties
– Verantwoord werken met machines en in bijzondere omstandigheden
– Jezelf en anderen goed beschermen
– Noodplannen maken
– Toolbox vergaderingen organiseren
– Veilig en gecertificeerd aan de slag als zzp’er of leidinggevende in allerlei omgevingen

Onderwerpen
– Arbowet- en regelgeving
– Risico-inschatting en preventie van gevaar
– Ongeval preventie en oorzaken
– Kennis van gevaarlijke stoffen
– Bedrijfsnoodplannen
– Toolbox vergaderingen
– Proefexamen ter voorbereiding

Inhoud
De cursus duurt twee dagen. De cursus sluit je af met het officiële VCA VOL examen. Het examen doe je aansluitend aan de cursus op de laatste dag. Op deze manier is alle kennis nog vers is het geheugen en is de kans op een goed resultaat groot.

Snel terecht kunnen, voordelige prijzen en gegarandeerd je certificaat halen is belangrijk voor ons. Maar wat wij minstens zo graag zien, is dat jij een leuke dag hebt. Daarom proberen wij de stof niet moeilijker dan nodig te maken en met een beetje humor over te brengen.

Afronding
Aan het einde van de tweede cursusdag ga je aansluitend examen doen. Het VCA examen is standaard in het Nederlands. Je neemt het examen af op de computer. Je moet 70 meerkeuzevragen beantwoorden, hier mag je maximaal 75 minuten over doen. Je moet 65% van het totaal aantal te behalen punten goed hebben om te slagen. Bij een computerexamen is de uitslag direct bekend.
Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je jouw VCA pasje direct mee. Jouw certificaat sturen wij binnen een paar werkdagen naar je op. Dit certificaat is tien jaar geldig.