Combinatietraining Hoogwerker & Heftruck

U werkt met de Heftruck en Hoogwerker, Mantitou of dergelijke? Dan is deze cursus iets voor u!

Veel medewerkers werken dagelijks met verschillende machines. Het is vanuit de ARBO dan ook verplicht te voldoen aan de juiste wetgeving en te beschikken over de juiste deskundigheid. Om het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk te maken, zijn verschillende soorten technische voorzieningen toepasbaar zoals steigers, stellingen, trappen, ladders, liften en Hoogwerkers.

Ook het verplaatsen van trussen of podiumdelen zijn dagelijkse zaken waarbij een heftruck, of zelfs een manitou voor gebruikt worden. Deze training voorziet deze mensen van de juiste documenten. Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 249 Excl. BTW

Locaties: 1

Startdata: 9

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat

Veel medewerkers werken dagelijks met verschillende machines. Het is vanuit de ARBO dan ook verplicht te voldoen aan de juiste wetgeving en te beschikken over de juiste deskundigheid.Om het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk te maken, zijn verschillende soorten technische voorzieningen toepasbaar zoals steigers, stellingen, trappen, ladders, liften en hoogwerkers.

Ook het verplaatsen van trussen of podiumdelen zijn dagelijkse zaken waarbij een heftruck, of zelfs een manitou voor gebruikt worden. Deze training voorziet deze mensen van de juiste documenten. Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.

Doelgroep en toelating
Veilig werken komt in de eerste plaats ten goede aan uzelf en uw collega’s die op dezelfde werkvloer taken verrichten. Daarnaast verplicht de Arbowet om de risico’s, die genomen worden bij het werken op hoogte, beheersbaar te maken. Werknemers die binnen podiumbouw, evenementen of stagebuilding actief zijn, zijn onder andere de specifieke doelgroep van deze training.
De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen en een eigen veiligheidsharnas mee te brengen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen.

Doel van de cursus
De cursus geeft inzicht in het veilig en efficiënt werken met een Hoogwerker en Heftruck en het beheersen van de benodigde deskundigheid.
Uitzondering; Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar, mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de cursus alleen onder ‘deskundig toezicht’ werken. ‘Deskundig toezicht’ houdt o.a. in dat er een toezichthouder in de nabijheid van de werkplek aanwezig is, dan wel direct oproepbaar is.

Inhoud van de cursus
Deze cursus van één dag is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een Hoogwerker. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend in praktijksituaties. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

Theorie
Tijdens het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:
Vaktechniek
Arbowet
Modellen / types
Veiligheidsvoorzieningen
Veiligheidseisen
Controle / onderhoud
Stabiel opstellen
Bediening / gebruik

Praktijk
De praktijkinstructie bestaat o.a. uit het toepassen van:
Voorinspectie veiligheid
Controle Beneden- en Bovenwagen
Rijden met de Hoogwerker
Werken op hoogte met de hoogwerker
Veiligheid tijdens het werken
Veiligheid om de hoogwerker
Parkeren en afsluiten hoogwerker