OverzichtMagazijnVeilig werken met de hoogwerker (herhalingscursus)

Veilig werken met de hoogwerker (herhalingscursus)

**Deze cursus heeft geen open inschrijvingsdata, maar wordt gepland in overleg. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!**

Door een uitgekiende samenstelling van de hoogwerkers worden de kandidaten in 1 dagdeel van 07.30 – 12.00 uur of van 10.30 – 15.30 uur getraind in het bedienen van 5 typen hoogwerker. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, aanhangerhoogwerker en telescoophoogwerker. De opleiding “Veilig werken met de Hoogwerker” wordt standaard afgesloten met een veiligheidsexamen voor zowel de theorie als praktijk. Bij voldoende resultaat is het hoogwerkercertificaat verdiend!

VOOR WIE IS DEZE HOOGWERKER OPLEIDING BEDOELD?

Deze hoogwerkercursus is bedoeld voor medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken.

WAAROM EEN HOOGWERKER CERTIFICAAT?

Veilig werken met een hoogwerker is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Elke organisatie dient te voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars. Met een hoogwerker certificaat “Veilig werken met de Hoogwerker” voldoen chauffeurs van hoogwerkers aan deze gestelde eisen. Door medewerkers vooraf te instrueren voorkomt u dat tijdens de uitvoering het werk moet worden stilgelegd als blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruik en bediening van hoogwerkers.

PROGRAMMA VOOR EEN HOOGWERKER CERTIFICAAT

De opleidingsduur bedraagt 1 dag van 07:30 tot 12:00 uur of van 10:30 tot 15:30 uur waarbij de theorie en praktijk worden afgewisseld.

Inhoud theorie Inhoud praktijk
– Veiligheid A.I. 17 en Arbo-wet – Visuele inspectie
– Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers – Functietest
– Modellen en typen – Praktijkoefeningen
– Inspectie voor het gebruik – Bewegingen van het hef vlak
– Selectievolgorde – Uitvoeringsafhankelijke oefeningen
– Veiligheidseisen m.b.t. het gebruik – Bewustwording van gevaren en risico`s
EXAMENS

Op verzoek kan er ook gekozen worden voor een SOG*-examen (VCA). Hiervoor geldt dat er per categorie examen moet worden gedaan. Er zijn drie categorieën:

Cat. 1B Statische boom hoogwerker

Cat. 3A Mobiele verticale hoogwerker

Cat. 3B Mobiele boom hoogwerker

* Kiest u voor een SOG-examen (SSVV) dan dient u in het bezit te zijn van een geldig VCA-certificaat. Dit examen dient minimaal 5 werkdagen voor cursusaanvang te worden aangevraagd.

meer weten?

12 Dagen 3 Uren 20 Мinuten 17 seconden tot een compleet vernieuwde cursusgeregeld.nl