Reachtruck basis (2 dagen)

Terug
Doelstelling veilig werken met de reachtruck (veiligheidscertificaat)
De ARBO-wet verplicht de werkgever om personen (werknemers) die werken met interne transportmiddelen met een eigen aandrijving zoals de reachtruck voldoende instructie te geven, werken met een reachtruck kan gevaren met zich meebrengen. In deze opleiding wordt je geleerd hoe je op een verantwoorde en efficiënte wijze een reachtruck moet besturen en hoe je er op een veilige manier mee kunt werken.
Introductie
Voor mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving voor  hefwerktuigen, geldt dat deze alleen mogen worden bediend door werknemers die daarvoor over een specifieke deskundigheid beschikken. Hoe de specifieke deskundigheid die nodig is wordt ingevuld wordt overgelaten aan de werkgever. Een reachtruck chauffeur moet 16 jaar of ouder zijn. Tot zijn 18e verjaardag moet een reachtruck chauffeur onder deskundig toezicht werken. Werkgevers zijn verplicht in hun RI&E aandacht te besteden aan de specifieke gevaren in het werk van minderjarige reachtruck chauffeurs.

In de praktijk wordt geadviseerd een opleiding met diploma/certificaat te volgen. In geval van een ongeval moet de werkgever kunnen aantonen dat de gebruiker deskundig opgeleid is en dat de parate kennis ook op peil was ten tijden van het ongeval. Een gedegen opleiding wordt bekrachtigd met een instituut certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. De nadruk van deze opleiding ligt dan ook op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze tevens door de Inspectie SZW zijn geformuleerd.

Doelgroep
De cursus is bestemd voor personen die beroepsmatig een reachtruck besturen. De minimumleeftijd is 16 jaar.
Opleidingsniveau

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding veilig werken met de reachtruck te volgen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Alles wat je moet weten is in het lesplan opgenomen.

Resultaat
De opleiding bevat een theorie-toets (multiple choice) en een praktijkbeoordeling over de onderwerpen die behandeld zijn. Bij gebleken geschiktheid ontvang je een certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. Mocht je laag geletterd zijn kan de theorie-toets ook in beeldvorm worden afgenomen zonder meerkosten.

Cursusdetails

Vanafprijs: € 295 Excl. BTW

Locaties: 1

Startdata: 13

Hulp nodig?

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

Eén aanspreekpunt

Geen reserveringskosten

Scherpste prijs

Altijd in de buurt

Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons