BHV cursus op locatie

Een BHV cursus is voor veel bedrijven een jaarlijks terugkerende verplichting. Dit zorgt er vaak voor dat de deelnemers bij een herhaling minder gemotiveerd zijn. Bovendien kan de afwezigheid van de medewerkers en de benodigde reistijd aardig op de planning en het budget drukken. Deze en andere redenen zorgen ervoor dat het soms een hele klus kan zijn om ervoor te zorgen dat medewerkers ieder jaar weer getraind worden voor hun rol als Bedrijfshulpverlener.

Heeft jouw bedrijf een uitgebreide BHV-organisatie dan kan het voor jullie interessant zijn om eens te kijken naar een BHV training op locatie. Er kan dan in de training rekening gehouden worden met de verschillende rollen binnen de BHV-organisatie. Bovendien kunnen bedrijfsspecifieke risico’s en situaties worden meegenomen in de lesstof. Dit maakt de inhoud herkenbaarder en de training vaak veel leuker en effectiever.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat zo’n BHV cursus op locatie veel duurder is dan een training op basis van open inschrijving. Laat je verrassen en vraag vandaag nog een offerte aan voor een cursus op (eigen) locatie. Je zult je afvragen waarom jullie dit nooit eerder gedaan hebben!

Wat is een BHV cursus op locatie?

Een BHV cursus op locatie is inhoudelijk in grote lijnen hetzelfde als een reguliere BHV training op basis van open inschrijving. Er zijn natuurlijk bepaalde verrichtingen die je als Bedrijfshulpverlener moet beheersen en waarvan het belangrijk is dat deze regelmatig herhaald worden. Maar bij een incompany training is het wel mogelijk om rekening te houden met situaties en gevaren die specifiek zijn voor de dagelijkse werkomgeving. Werk je op een kinderopvang dan zul je te maken krijgen met heel andere risico’s en uitdagingen dan wanneer je elke dag achter je bureau op kantoor zit. Door de training hier op af te stemmen wordt deze interessanter voor de deelnemers en waardevoller voor de organisatie.

Examen op locatie

Voor een BHV herhalingstraining is een certificaat als bewijs van deelname meestal voldoende. Gaat het om een basistraining BHV dan zal er ook een examen moeten worden afgelegd. Ook dit kan op locatie geregeld worden. Zolang deze voldoet aan de gestelde voorwaarden hoeven jullie ook voor het examen niet uit te wijken naar een andere locatie. Natuurlijk checken wij vooraf altijd of dit het geval is.

Voordelen BHV cursus op locatie:

✔ Training op maat
✔ Aandacht voor bedrijfsspecifieke risico’s
✔ Geen extra reistijd voor medewerkers
✔ Deelnemers volgen de cursus in eigen werkomgeving
✔ Ten slotte, een cursus op locatie is per persoon voordeliger dan deelname van meerdere medewerkers aan een cursus met een open inschrijving.

Meer weten?

Bel ons gerust op 030 – 303 9514 of mail ons op info@cursusgeregeld.nl. Wij staan je dan direct te woord of sturen snel een reactie. Óf gebruik het formulier onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Wij ontvangen regelmatig vragen over BHV cursussen. Het antwoord op de meest gestelde vragen kun je hieronder lezen. Heb je een specifieke vraag over BHV verplichting of de inhoud van BHV trainingen? Onze medewerkers geven hier graag antwoord op.

Wat betekent BHV?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en burgerhulpverlening. Elk bedrijf met medewerkers is sinds 1994 verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van BHV. Dit staat in de Arbowet en betekent dat er altijd een BHV’er aanwezig moet zijn.

Is BHV ook EHBO?

Als BHV’er leer je om eerste hulp te verlenen bij incidenten die kunnen voorkomen op de werkvloer. Een EHBO’er leert daar in tegen om eerste hulp te verlenen bij alle mogelijke ongevallen.

Waarom moet je een BHV cursus volgen

Elk bedrijf met meer dan 1 medewerker is verplicht om invulling te geven aan BHV. Dit betekent dat er altijd BHV’ers aanwezig moeten zijn. Dit is om de veiligheid op de werkvloer te kunnen waarborgen.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is tot 1 jaar na de afgiftedatum geldig. De afgiftedatum is de datum waarop je het certificaat hebt behaald.

Welke verantwoordelijkheden heeft een BHV’er?

In de basis heeft een BHV’er 3 taken namelijk;
• Eerste hulp verlenen bij ongevallen zoals het aanleggen van een verband of reanimatie;
• Het bestrijden en/ of beperken van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen;
• Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van werknemers en andere personen in het bedrijf.