DTA (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijderaar) Examen

Het is mogelijk om alleen het DTA examen af te leggen, zonder het volgen van de cursus. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Wanneer een van de onderdelen onvoldoende is, hoeft alleen dat onderdeel opnieuw gedaan te worden. Geslaagde kandidaten ontvangen het persoonscertificaat DTA. Dit certificaat is 3 jaar geldig. Hiermee wordt aangetoond dat de certificaathouder beschikt over de geldende voorwaarden om toe te zien op asbestverwijdering.

Om het examen te kunnen afleggen is een DAV-2 certificaat of DTA-certificaat (niet langer dan 1 jaar verlopen) en een Face Fit-test certificaat verplicht. Om aan de slag te kunnen als Deskundig Toezichthouder is een medische keuring verplicht en wordt een VCA geadviseerd. Daarom biedt Westpoort een medische keuring, Face Fit-test en verschillende DAV en VCA cursussen aan.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 720 Excl. BTW

Locaties: 4

Startdata: 25

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Stel een vraag via de chat

Examen
Het examen DTA bestaat uit een theorie-examen, deze vindt plaats op de 4e cursusdag om ca. 15.00 uur. In dit geval hoef je de volledige cursus niet te volgen. Het praktijkexamen volgt de dag erop. Als je niet slaagt hoef je alleen het onderdeel dat onvoldoende is opnieuw te doen.

Per 1 maart 2016 zijn de toelatingseisen voor het DTA-examen veranderd. Om examen te kunnen doen gelden een aantal voorwaarden. Je moet in het bezit zijn van een:
-geldig legitimatiebewijs
– geldig certificaat DAV, DAV-2 of DTA, of een certificaat dat niet langer dan 1 jaar geleden is verlopen
– bewijs afronding online instructie Adembescherming deel 2*
– certificaat Face Fit-test, max. 1 jaar oud
– werkgeversverklaring ABM (adembescherming)

* Voor meer informatie zie de website van vezelveiligheid.nl, klik hier.

Certificaat
Als je het theorie –en praktijkexamen met goed resultaat hebt afgerond krijg je het officiële DTA Certificaat van Ascert, de Stichting Certificatie Asbest. Dit certificaat is 3 jaar geldig. Het certificaat en pasje worden binnen enkele werkdagen toegestuurd.