De cursus Vakman BRL 9101 is bestemd voor alle personen die direct of indirect betrokken zijn bij de voorbereiding en/of uitvoering van werkzaamheden op en langs de weg. In deze cursus raken medewerkers vertrouwd met de wettelijke voorschriften en doen zij kennis op die vereist is voor het veilig werken op en langs openbare wegen.
Cursus Vakman BRL 9101 Verkeersmaatregelen + Code 95 (2 dagen)
Certificeer je nu als Vakman Verkeersmaatregelen BRL 9101!
Steeds meer wegbeheerders en opdrachtgevers eisen de persoonscertificaten conform BRL9101. Met deze cursus laat je zien dat je de juiste kennis bezit over de richtlijnen (CROW-publicaties 96a en 96b) en ook het juist plaatsen van wegafzettingen op en langs openbare wegen.
Een Vakman Verkeersmaatregelen BRL 9101 voert werkzaamheden uit, zoals het toepassen, het aanbrengen, het in standhouden, het verwijderen, en het inspecteren van verkeersmaatregelen en omleidingsroute. Het gaat om het uitvoeren en beoordelen van de feitelijke situatie.
Deze cursus telt mee voor de Code 95. Geen chauffeur als beroep? Kijk dan bij de reguliere cursus Vakman BRL 9101 Verkeersmaatregelen.
Voor wie is deze cursus?
De cursus Vakman BRL 9101 Verkeersmaatregelen + Code 95 is bestemd voor alle personen die direct of indirect betrokken zijn bij de voorbereiding en/of uitvoering van werkzaamheden op en langs de weg. In deze cursus raken medewerkers vertrouwd met de wettelijke voorschriften en doen zij kennis op die vereist is voor het veilig werken op en langs openbare wegen.
Inhoud van de cursus Vakman BRL 9101 Verkeersmaatregelen + Code 95
- CROW richtlijnen 96a en 96b
- BRL 9101
- Verkeerswetgeving
- ARBO en veilig werken langs de weg
- RI&E/plan van aanpak
- Verantwoordelijkheden van de wegwerker naar de weggebruikers
- Verkeersmaatregelen (opbouw en materiaal)
- Communicatie en interpretatie.
- Plaatsen kortdurende afzetting (niet-)autosnelweg (of simulatie daarvan)
Als resultaat van de vergrote kennis en bewustzijn, werk je veiliger en meer verantwoord met afzettingen. Deze cursus besteedt ook aandacht aan de groene/grijze sector. Daardoor worden de risico’s tijdens de werkzaamheden, zowel voor de werknemer als voor het wegverkeer, verkleind en wordt de doorstroming bevorderd.
Examen
De cursus eindigt met een examen, afgenomen door Stichting Infra Kwaliteit. Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen, waarvan minimaal 24 vragen juist dienen te zijn, en 5 cases. Wanneer je voor beide onderdelen een voldoende behaald, ontvang je een certificaat. Deze wordt afgegeven door Stichting Infra Kwaliteit.
De geldigheid van het certificaat is 3 jaar. Daarnaast wordt je opgenomen in het register van Infra Kwaliteit. Wegbeheerders en/of opdrachtgevers kunnen hierin de geldigheid controleren.