Cursus Monteur Steigerbouw (4 dagen)

Inhoud
Elke cursusdag bestaat uit een afwisselend programma met korte informatierondes door de trainer en diverse groepsopdrachten voor de deelnemers. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen beroepspraktijk. Ook zijn ze uitnodigend om op zoek te gaan naar de benodigde theorie. Daarnaast worden de deelnemers zoveel mogelijk geactiveerd om te leren door te doen.

Dag 1: Veilig werken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, steigertypes, steigertoepassingen, benamingen van onderdelen (en redenen afkeur), verschil standaardconfiguraties en complexe steigers, toegangsmogelijkheden en middelen en tekening lezen.
Dag 2: Veilig werken, belasten van steigervloeren, ondergrond, verankering, krachtenleer, sterke, stijfheid en stabiliteit.
Dag 3: Veilig werken, monteren, aanpassen, demonteren en inspecteren steigers. Oefenen examen.
Dag 4: Theorie en praktijkexamen.

Toelatingseisen
Ervaring in het monteren van steigers is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze cursus.
Vanaf 1 januari 2017 dienen de deelnemers ook over het vakbekwaamheidscertificaat Hulpmonteur Steigerbouw te beschikken. Als er twijfel is of het kennis en ervaringsniveau van een deelnemer voldoende is om de cursus met succes te kunnen volgen, bieden wij de mogelijkheid van een zogenaamde nulmeting. Daarmee kan worden voorkomen dat iemand deelneemt aan een cursus zonder kans van slagen.

Afronding
Na succesvolle afsluiting ontvangt de cursist het vakbekwaamheidscertificaat ‘Monteur Steigerbouw’. Het certificaat is 5 jaar geldig.